MODEL PLAZA

"Je kunt het zo gek nog niet bedenken of mensen verzamelen het wel".
Het interview met Erik Meijer van Model Plaza in Purmerend vind plaats bij inspirerende geluiden van scheepssirenes en andere havengeluiden.
"We zijn begonnen op een zolderkamertje met verkoop via internet en dat liep goed, maar dat zou wellicht in de toekomst niet zo blijven.
Het was een kwestie van stoppen of doorzetten en er winkel van maken. Intussen was een omvangrijk netwerk opgebouwd van leveranciers van merken, groothandels en particulieren.Het besluit viel om er een echte winkel van te maken
In november 2001 ging Model Plaza van start op de huidige plek. Een 'plek' met een omvang van1200 m2 met als laatste uitbreiding de scheepvaart afdeling en het militaire museum, daarvoor was al de luchtvaart afdeling gerealiseerd.
Dat Model Plaza zo succesvol werd is mede te danken aan internet en dat is dan ook de kracht van dit bedrijf. Het beschikt over een uitgebreid klantenbestand waarbij ook de voorkeuren worden bijgehouden.

VERZAMELEN GAAT VERDER DAN MODELLEN OP EEN RIJ ZETTEN
Van verschillende categorieën alles wat vaart, rijdt en vliegt is er Model Plaza in grote lijnen wel een model verkrijgbaar (vliegen: bouwpakketten), personenauto's en militairen (toy soldiers).
Specialiteiten zijn bijzondere oude modellen uit veilingen en particuliere collecties
Er wordt bovendien gericht geadverteerd in vak en hobbybladen en bezoekers komen zelfs uit België en Duitsland naar Purmerend.
Op de afdelingen draaien continue video programma's. Die video's en dvd's zijn naast een breed boeken assortiment te koop.
Want vooral verzamelaars van militaria zijn geïnteresseerd in geschiedenis en achtergrond.

Specialiteiten zijn bijzondere oude modellen uit veilingen en particuliere collecties.
Ook bellen wel verzamelaars die stoppen of een gedeelte afstoten; vaak niet interessant maar soms ook wel.

WAT IS POPULAIR
-Toysoldiers kant en klaar (Britain's en King & Country)
-Militaire voertuigen 2e wereldoorlog; er zijn ook handgemaakte dure in kleine oplagen. Het is belangrijk voor een verzamelaar te weten dat iets in kleine oplage verkrijgbaar is.
-Vrachtwagens 1/50.
-Vliegtuigen.
-Agrarische modellen, streekgebonden.

WIE VERZAMELT WAT
-De leeftijd piek is tussen 45 en 65, deze mensen hebben meer tijd en kunnen meer geld besteden
-De oudste boven de 80
-Dertigers verzamelen " 2e wereldoorlog", vrachtwagens 1/50 en vliegtuigen.
-Bouw en grondverzetmateriaal door 30 en 40 j. , het gaat hier wel om grote uitgaven.
-Mensen verzamelen auto's waar ze in gereden hebben, of alles uit geboorte jaar (maakt niet uit wat auto of vliegtuig).
-Blikken speelgoed oude dingen van veilingen zitten in de lift.
Zo heeft ieder z'n eigen thema, bv. van militaire voertuigen alleen U.N. auto's.

GRATIS KLANTENKAART GEEFT TOT 20% KORTING
Een persoonlijk aangemaakte kaart is meteen geldig en je profiteert er al van bij de eerste aankoop door een korting die tot 20% kan oplopen.
Scherp inkopen maakt dit o.a. mogelijk, omdat de klant al eerder heeft opgegeven wat zijn voorkeuren zijn en daardoor meteen een mogelijk afzetgebied in kaart wordt gebracht.
Deze informatie helpt scherp in te kopen, wat weer leidt tot prijsvoordeel voor de klant. Bij de kaart hoort tevens een lijst van alle merken die Model Plaza voert met daarop de kortingen waarop je VOORDEELPAS recht geeft.
Het contact met de klant wordt ook onderhouden door buiten de wekelijkse nieuwsbrief, een gerichte mail, een doelgroep mailing te versturen.
Met de VOORDEELKAART krijg je op dus vrijwel alle 25.000 artikelen uit het assortiment van Model Plaza een aantrekkelijke korting. Afhankelijk van het merk lopen die kortingen van 5% op tot maar liefst 20%.

De VOORDEELKAART is alleen geldig in Model Plaza, dus niet bij aankopen via de webwinkel. Maar bij postorders worden geen verzendkosten berekend. Die neemt Model Plaza voor zijn rekening. De kortingen gelden niet voor antiek speelgoed, oude modellen die niet meer worden geproduceerd, verf en gereedschappen, houten schepen, Video's, DVD's en Nederlandse boeken

ROUTE EN INFORMATIE
Zie www.modelplaza.nl