Volksdansgroep DE PIEREWAAIERS

Volksdansgroep de Pierewaaiers werd in 1977 opgericht als een Nijmeegse studentenvolksdansvereniging en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende folkloristische groep die veel gevraagd wordt in binnen en buitenland. Bijgestaan door onze eigen muzikanten brengen wij een uitgebreid repertoire Nederlandse en Vlaamse volksdansen ten tonele. De Pierewaaiers kenmerken zich door hun aanstekelijke enthousiasme en ongedwongen sfeer en voelen zich thuis tussen ieder publiek van alle leeftijden.

Of het nu gaat om rondtoerende Amerikaanse toeristen, senioren, scholieren en kinderen, buitenlandse zakenrelaties of rondslenterende braderiebezoekers. Op nagenoeg ieder soort evenement kunnen wij ons programma aanpassen.
Onze groep bestaat uit acht dansparen en zeven muzikanten. Wij treden op in het veelkleurige kostuum van het eiland Marken. Klompen ontbreken daarbij uiteraard niet.
Daarnaast dansen wij ook in een traditioneel Zuid-Nederlandse dracht die ruim 100 jaar geleden te zien was van Vlaanderen tot en met het Rijk van Nijmegen.
Bij vrijwel elk optreden krijgt het publiek de mogelijkheid om mee te dansen. De Amerikaanse toerist krijgt de gelegenheid een echte klompendans te leren en de kinderen hebben plezier in het uitbeelden van De Wasvrouwtjes. De Pierewaaiers is een van de weinige dansgroepen in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

bron: www.depierewaaiers.nl