Geboren en getogen in de Zaanstreek

Na mijn militaire diensttijd in 1958 en inschrijving bij de Kamer van Koophandel in Zaandam, waar ik opgroeide, begon ik als eerste aan de Rietveld Academie in Amsterdam opgeleide "kunst"fotograaf voor de industrie in de Zaanstreek te werken.
Van kunst kon je niet leven, er moest brood op de plank komen.
Ik begon bij Bruynzeel, weldra gevolgd door de Artillerie Inrichtingen en Honig.
Daar fotografeerde ik letterlijk alles voor; pionierswerk, in de praktijk vaak dag en nacht.
Dat leverde een gedetailleerd beeld van die tijd op, interessant omdat in de nadagen van de wederopbouw, er vanuit de industrie een grote innoverende kracht uitging, die door fotografie voor eens en altijd vastgelegd werd.
Door het fotograferen in opdracht van bedrijfsprocessen ontdekte en leerde ik de mens achter het werk kennen en respecteren.
Waardoor goodwill ontstond en ik mijn visie op de werkende mens kon ontwikkelen.
Voorbeelden hiervan zijn in het voormalige blad van de Vereniging tot behoud van Zaans Industriëel Erfgoed "Met Stoom" terug te vinden.

Aangemoedigd door Albert Boes van de redactie, waarvan ik van 1993 tot het einde van het blad in 2002 deel uitmaakte, geïntroduceerd door Jaap Schipper en onder de bezielende leiding van Jur Kingma, hoofdredacteur; ging ik zelf schrijven. Eerst commentaar bij eigen foto's, onder de toepasselijke naam "Verhaal bij een foto", later ook grotere artikelen van onderwerpen die mij tot de dag van vandaag bezighouden.

Foto's van toen vind je onder Fotograaf, link >>Werk in opdracht >Zaans Industriëel Erfgoed.

Bron:afbeeldingen uit 1916 Album Mooi Nederland, uitgegeven door S.Bakker, Koog/Zaandijk 1916