de klomp herontdekt en opnieuw ontworpen

Zelf zegt hij hierover:

" Ik wil het oeroude icoon “De klomp” gaan herontwerpen.
Er zijn al een heelaantal grote Nederlandse ontwerpers bezig geweest met het herontwerpen van de klomp zoals Victor & Rolf, Hester Vlamings, Ieneke Hans en nog vele andere.
Het meest interessante aan de klomp voor mij is dat deze uit een stuk materiaal gemaakt is. Schoenen uit een stuk materiaal zij je niet vaak in de winkel liggen en daarom vind ik het een leuke, spannende uitdaging om tot een interessant, hip model te komen.
Qua vorm wil ik mij laten inspireren door Charles Bergmans. Ik vind zijn vormgeving van zolen zeer verfijnd en strak.
De materiaal keuze voor mijn ontwerp wordt kunststof. Ik wil een kunststof gebruiken die zowel hard genoeg om voor een zool te gebruiken als voor flexibel genoeg is om als bovendeel te gebruiken.
Ik wil mijn “Klomp” ,die vroegen was bedoeld als werk schoen, een nieuwe functie gaan geven als stads schoen. Mijn doelgroep wordt jonge mannen met gevoel voor mode en een interessen voor de eigen nationaliteit. "

Aansluitend op de motivatie van de ontwerper vind ik 'm eigentijds, praktisch en zonder pretenties.
Daarom hoop ik van harte dat Dideirik een producent gaat vinden. Een fraaie klomp om niet alleen in de stad te dragen, maar ook in de horeca en de medische wereld.

zie ook: http://www.didocreation.nl/stadsklomp.html